pondělí 12. září 2011

První den v Santa Barbaře

Santa Barbara nás přivítala poněkud pošmourným počasím. Když jsme po snídani vyrazili na molo u pláže, skrývalo se město pod mraky. Vzpomínka na 11. září 2001 tu byla hodně cítit. Před domy byly vyvěšené americké vlajky a dalších 2977 (jedna za každou oběť teroristického útoku v NY) se jich v obrovském obdélníku tyčilo na pláži.



U mola Stearns Wharf jsme narazili na skupinku kreativních bezdomovců, kteří peníze od turistů somrovali netradičním způsobem, jenž nás natolik pobavil, že jsme jim prostě museli přispět pár centy :-)






Poznej ptáka, Vrťo :-)

Poté jsme se vydali zpět do centra. Ve zdejším nákupním centru Paseo Nuevo už stihli pojmenovat obchod po mé maličkosti.



Zdejší Court House.



Jedno z místních kin. Do jednoho se dá v rámci levného úterý jít za 7.50, dopolední představení jsou ještě výhodnější.



Po hlavní tepně města, State Street, jsme vystoupali do kopce až k Santa Barbara Misson, jedné z nejopěvovanějších misií ze všech jednadvaceti v Kalifornii. Tohle je nádherný parčík před ní, kde jsem si vyhlédla domeček k bydlení. Hory v pozadí díky mrakům neuvidíte. Když se ale odpoledne vyjasnilo, byl to nádherný pohled.



A to už je zmiňovaná misie. Tady jsme koupili první suvenýry - dobrá zpráva pro paní Bebáčkovou je, že tu taky vedou turistické magnetky. Takže mami, začni si dělat místo na ledničce, protože mě vážně baví ti je sbírat. Jo a pošli na ně nějakou tu stovku :-D




Milošův plnovous místní natolik zaujal, že mu nabídli pozici mnicha.



Naše první jídlo - zvolili jsme vietnamskou restauraci.




Během pozdního odpoledne jsme strávili dvě hodiny ve Starbucks (kde mají fakt dobré kafe) a obeselílali inzeráty ohledně bydlení. Vyčerpaní po toulkách v centru města i mimo něj jsme již v 8 hodin znaveni padli do postele. Začínám si zvykat na časový posun (Miloš má náskok), zdejší vyšší vlhkost vzduchu a vyrovnáváme tlaky :-)