pondělí 17. října 2011

Střípky ze Santa Barbary

Od výletu do Los Angeles uběhl více než týden, který jsme strávili převážně (pro vás jistě nudnou) prací. To ale neznamená, že bychom si neudělali čas na menší vycházky do okolí. Tady je obrazová dokumentace. 

1) V pátek jsme si vyšli k oceánu, který jsme zastihli zrovna v době odlivu. Desítky surfařů čekaly na svou vlnu, zatímco my jsme se procházeli po mořském dně a házeli si frisbee. Nejdřív nám to nešlo, ale teď...měli byste nás vidět.



2) Hned další den jsme se vydali do zoo, kde mají například vydry, tučňáky, nějaké ty opice, slony, kočky... Na Lešnou samozřejmě Santa Barbara Zoo nemá. 


Po přibližně dvouhodinové procházce jsme se odebrali do centra Santa Barbary, kde jsme v překrásném Arlington Theatre (kapacita přes 2 000 míst) zhlédli patrně nejhorší film našich životů - křesťanskou propagandistickou šílenost s názvem The Wayshower. Nic proti spirituálním filmům, ale když ve filmu hned v prvních pěti minutách několikrát promluví sám pánbůh (pokud vás to zajímá, bůh mluví anglicky s americkým přízvukem, ov kórz), není něco v pořádku. Před vstupem do sálu (který byl naštěstí zadarmo) jsme ještě obdrželi předchozí film stejných tvůrců na DVD. Název Spiritual Warriors v nás příliš nadějí nevyvolal, takže ho asi použijeme jako výhru v nějaké naší soutěži. Enjoy!

Arlington Theatre vyfocené během našeho prvního společného dne v Santa Barbaře
Interiér kina, zdroj: www.zvents.com
3) Jednoznačným vrcholem víkendu a vůbec celého týdne ale byla jiná událost. V Goletě, nedaleko od našeho bydliště, se odehrával tradiční Lemon Festival - akce zasvěcená (ano, tušíte správně) citronům. Na programu byly hudební vystoupení nebo soutěže v pojídání koláčů. My jsme si jeden odnesli domů a byl...prostě famózní. Dokonce tak moc, že jsme ho nestihli vyfotit nedotčený našimi nenasytnými...jak to říct slušně...držkami. (ups, nepovedlo se). No posuďte sami, není nádherný?