pondělí 3. října 2011

Being (with) John Malkovich

Jak možná někteří víte, dnes jsme měli na vlastní oči vidět Johna Malkoviche.

Pro ty, kterým jméno nic neříká: John Malkovich (* 9. prosince 1953, Christopher, Illinois, USA) je americký herec, režisér, divadelní výtvarník a producent. Jako herec se objevil ve více než 70 filmech a získal 2 nominace na cenu Americké akademie filmových umění věd Oscar. (zdroj: Wikipedia)

Celé dopoledne bylo ve znamení nervozity. Ani studium nešlo tak bezstarostně, jak jsme zvyklí.

Janička v naší soukromé studovně v 7. patře Davidson Library
Zhruba ve 13.20 jsme se zařadili mezi další nedočkavce před Pollock Theatre, kde měla od dvou hodin za přítomnosti pana JM proběhnout diskuse k dnes uváděné hře Infernal Comedy: Confessions of a Serial Killer. K našemu nemalému zklamání však Malkovich nedorazil. Prý zácpa na dálnici. Já říkám: primadona!


Ok, a teď vážně. Malkovich samozřejmě dorazil a něco přes hodinu se svými kolegy, libretistou a divadelním režisérem Michaelem Sturmingerem a hudebním režisérem Martinem Haselböckem, zajímavě a rozvážně hovořil nejen o samotné hře, ale i o svých hereckých začátcích nebo tvůrčích přesvědčeních a záměrech.

zleva: Michael Sturminger, JM a Martin Haselböck
John si zapomněl ponožky, ale nikomu v sále to nevadilo.
Hra je na programu dnes od osmi hodin v Granada Theatre v Santa Barbaře. Vstupenky pro studenty jsou k mání za příjemných 28 dolarů. Leč my studenti oficiálně nejsme, což v praxi znamená, že bychom za jeden lístek zaplatili od 43 do 153 dolarů (navíc ty nejlevnější vstupenky jsou už rozebrané). Snad tedy chápete, proč večer zůstaneme doma a pustíme si nějaký film. Zadarmo.