sobota 3. prosince 2011

Cestománie, 13. díl: Anaheim aneb Jak Jarda Kačeny vyškolil

Po dalším výživném bádání v losangeleské Margaret Herrick Library jsme se v pátek odpoledne (tedy v době začínající dopravní špičky) vydali směrem Anaheim. Natěšeni na zápas místních Kačerů s Letci z Philadelphie a lehce nervózní z toho, zda Jarda nastoupí nebo ne, jsme se trochu ztratili v bludišti kalifornských dálnic, nicméně na místo určení jsme nakonec dorazili s dostatečným časovým předstihem, abychom cestou k Honda Center zhltli nějakého toho hambáče a nasáli trochu té Disney atmosféry, že ano.

Pro hokejové zápasy má Honda Center kapacitu 17 174 míst.

Z předposlední řady jsme usilovně ostřili zrak, zda na ledě spatříme legendární šedesát osmičku. A že ta nás napínala - předzápasové rozbruslení vynechala, ale do zápasu nakonec přece jen nastoupila!




Od té doby naše očekávání a nároky na Jardu jen stoupaly. Poté, co v polovině zápasu jet-laggedovaní Flyeři prohrávali 0:3, začali jsme si říkat: "Ať klidně prohrají, ale ať dá Jarda gól!" "Nebo ať ho alespoň vyloučí!" A přišlo obojí. Jelikož víme, jak brilantně Jarda zvládá přesilovky, vytušili jsme, kdy máme zapnout nahrávání videa a zaznamenali tak oba jeho góly. Enjoy.





Zápas Kačerů a Letců nakonec zcela předčil naše očekávání - po napínavém závěru, kdy Letci díky Jardově zásluze těsně před koncem vyrovnali na 3:3, došlo i na vytoužené prodloužení, ze kterého nakonec právem vyšli vítězně. Tři branky Kačerů mělo totiž na svědomí spíše ono pověstné sportovní štěstíčko, neboť hostující tým domácí naprosto přestřílel, jak můžete usoudit ze vzájemných střel na branku na obrázku níže.


Z tipujících z domoviny zase měla pověstné štěstíčko Svatka (aka paní Bebáčková), která do soutěžení nejspíš dala svoje srdíčko a trefila výsledek přesně (pokud nebereme v úvahu, že neupřesnila, že vítězný gól padne v prodloužení). Tímto jí srdečně gratulujeme a všem ostatním děkujeme za účast.