pondělí 19. září 2011

Cestománie, 1. díl: Santa Barbara

Riviéra Pacifiku, město s jednotným architektonickým stylem (bílé zdi, červené střechy a maximálně tři patra), útočiště movitých důchodců z LA. Zjistili jsme, že všechno, co se o Santa Barbaře povídá, je pravda. Ale SB je samozřejmě mnohem víc než to. Postupně tu pro vás budeme odhalovat její taje a kouzla. Do SB lidé přijíždějí s vysokými očekáváními...a téměř nikdy neodcházejí zklamaní. 

County Courthouse, budova postavená v roce 1929, je zvenčí krásná stejně jako zevnitř (za pozornost stojí hlavně mural room - soudní místnost, ve které výzdobu tvoří obrovské fresky s výjevy z kalifornské historie). Z věže se návštěvníkům nabízí krásný výhled na veškeré okolí. Trávníček za budovou by se mohl poměřovat s tím, jaký má doma rodina Maksantů. 


Náhodně objevený dům s oldschool autem jsme si prostě nemohli nevyfotit. Mimochodem, obojí je na prodej. 

Naše stará známá misie. Postavená jako desátá v pořadí (z celkových 21) a první po smrti otce Junipera Serry. Za vstupné 5 dolarů se můžete podívat dovnitř na krásný dvůr, malé muzeum, hřbitov, několik replik původních místností a pochopitelně nádherně udržovaný kostel (překvapí vás, jak je úzký).


Požehnána buď neděle, kdy je vstup do Museum of Natural History zdarma (ušetřili jsme tak celkem 20 dolarů, které někde projíme). Následuje jen několik ukázek, z nichž ta druhá je speciálně určena pro myslivce pana Bebáčka.


Soutěžní otázka: proč Janička vyzařuje víc infračerveného záření než já? Odpovědi posílejte na email jana.bebarova@gmail.com Nejzajímavější z nich odměníme speciálním suvenýrem z USA. Podmínkou je, že musí dojít alespoň tři odpovědi.

Pláž v SB: voda moc na koupání není (je studená a je v ní příliš mnoho řas), ale procházka to je pěkná. Hlavně kvůli všudypřítomné zvířeně. Já jsem si oblíbil racky, Janička pelikány.







Autorem článku je navzdory podpisu níže Mejla.
PS: Na předposlední fotku jsme obzvlášť hrdí!