pátek 27. ledna 2012

Cestománie, 20. díl: San Francisco podruhé

Přátelé, kamarádi,

srdečně vás zdravíme z Greyhoundu. Máme před sebou devítihodinovou cestu do Santa Barbary (mimochodem právě projíždíme kolem mormonské katedrály v Oaklandu), tak jsme se rozhodli, že se s vámi opět podělíme o své zážitky z druhého, pětidenního pobytu v San Franciscu. Navštívili jsme místa nová i nám již důvěrně známá. Zde je výběr těch nejzajímavějších z nich.

Výhled z Alamo Square: "Seven (respektive na fotce six) sisters" - pohlednicové viktoriánské domky v pozadí s downtownem. Povinná zastávka každého turisty v SF. Btw. tady jsem si pohladila prvního amerického pejska a na pár chvil tak zahnala stesk po Gerošovi a Andošovi.


Výhled z Russian Hillu: Bay Bridge a Transamerica Pyramid.


North Beach: slavné beatnické knihkupectví City Lights založené Lawrencem Ferlinghettim v roce 1953. Minule jsme jeho návštěvu zcela nepochopitelně vynechali, takže tentokrát jsme si to vynahradili koupí knížečky o svícení v hollywoodském filmu od němé éry až po film noir.


North Beach: Café Trieste, místo pravidelných schůzek beatniků. V podstatě pajzl, kde vaří vcelku hnusné kafe, ale má svoje kouzlo, což dokazuje fakt, že je zde stále plno. Na zdi mimo jiné najdete i fotky z narozeninové oslavy Burta Lancastera (která se mimochodem odehrávala úplně jinde :)).


Castro Street: ani tentokrát jsme nevynechali návštěvu jednoho z řady zdejších gay barů. A ani tentokrát jsme neodešli zklamáni, hamburger byl výtečný. Viz můj lačný pohled krvavě rudých očí.


Pacific Heights: Haas-Lilienthal House - rozlehlý viktoriánský dům z druhé poloviny 19. století.


Pacific Heights: Spreckels Mansion, zbudovaný v roce 1913, je bydlištěm spisovatelky Danielle Steele. V pozadí Alcatraz.


Presidio: Návštěva muzea Walta Disneyho nám minule taky nevyšla, o to víc jsme z něj byli nadšeni. V deseti místnostech chronologicky mapuje život a kariéru Walta Disneyho. Focení bohužel zakázáno, takže naše nadšení z některých interaktivních exponátů (doprovodná hra na hudební nástroje k Steamboat Willymu) zůstalo nezaznamenáno.


Fisherman's Wharf: a opět lachtani na Pier 39, tentokrát ve výrazně větším zastoupení. Fotka níže zachycuje downtown ponořený do mlhy.




Fisherman's Wharf: náš oblíbený pan bezdomovec. Možná si pamatujete, že jsem z něj minule málem dostala infarkt, když na mě zpoza falešného keře vybafl. Tentokrát jsem na něj bafla já.


Fisherman's Wharf: Bay Bridge a loď.


Fisherman's Wharf: downtown poté, co se mlha částečně rozplynula.


Ferry Building.


Mission Street: budova San Francisco Chronicle.


A na závěr varhaník v Castro Theatre, který nás svou hrou bavil během přestávek po všech pět večerů na Noir City. Naše denní zpravodajství najdete na noirovém blogu.


San Francisco, na viděnou zase za měsíc!

Žádné komentáře:

Okomentovat